DieTim, voorheen bekend onder de naam Snapking, is een van de bekendere YouTubers in Nederland. Met zijn serie “All You Need Is Tim” probeerde hij relaties terug bij elkaar te brengen. Voor zijn social media account op Instagram had hij kleine promotie video’s nodig, zodat kijkers naar zijn YouTube video zouden gaan kijken. Op Instagram nam Tim via DM (Direct Message) contact met mij op, of ik hem hierbij zou willen helpen. Ik ging deze uitdaging met alle liefde aan.
Adobe
De montages zijn gemaakt in Adobe Premiere Pro (2018), en soms afgemaakt in Adobe After Effects. De video’s zijn widescreen gemaakt, zodat kijkers de volledige video zouden kunnen zien, en er geen belangrijke informatie weg zou vallen. Elke aflevering kreeg ik in een ruwe montage binnen, zodat ik hieruit een nette video kon knippen voor zijn social media accounts. Elke episode duurde rond de 20 minuten, waaruit ik een stuk van maximaal 1 minuut moest maken. Instagram staat alleen video’s toe van maximaal 1 minuut (Instagram Posts).
Voorbeelden
Hieronder staan enkele voorbeelden van montages die ik gemaakt heb.
Instagram Special
De eerste montage die ik gemaakt heb voor DieTim is de special video van All You Need Is Tim. Zijn video clip "Welkom dat je Kijkt" stond op dat moment op Trending #1 op YouTube, en was 100.000 keer op Spotify gestreamd. Hij ging langs bij een boer die volgens Tim het nummer super veel had gestreamd. Deze was ook bedoelt voor op zijn Instagram Account. 
Back to Top